tisdag 28 juni 2011

Värma en liten

Det här hittade jag på nätet. Det verkar vara flera som nappat på det.
Man kan klicka sig vidare till många länkar som inspiration. Själv ska jag börja med en hatt/mössa som liknar Pusselkiisens babyutstyrsel men är stickad. Det är en gammal bok jag hittade i bokhylan som hade lite olika baymönster. http://kyrkkaffe.libris.se/?p=2114

Härligt med sol ute. Jag springer ut med jämna mellanrum för att försöka få till en fin solbränna.

tisdag 21 juni 2011

På gång igen

Jag har varit med på the och garn byte. Titta vilka mysiga garner jag fick. Teet är en av mina favoriter.
Vidare hade Åsa sytt en liten vetevärmekudde.
Tack snälla du!

 På gång igen skrev jag. Jo nu har jag stickat nästan hela tröjan till Mannen i mitt liv. Det kommer att fattas några grå nystan men jag ska köpa några och sedan får nog arbetet ligga till svalare dagar. Istället har jag börjat sticka av garnet jag fick av min mamma i födelsedagspresent. Kommer inte i håg namnet på garnet, men det är hopknutet av en massa olika sorters garn.

    

 Vidare så virkar jag lite grytlappar till sommarstugan.

                                     
 På min uppifrånochnerkofta har jag stickat 21 cm.
Det är nog dags nu att sticka ihop under armarna.

                                   

lördag 4 juni 2011

Smycken och ny stickning

Jag har gjort ett stickprov. Både för mönstrets skull och maskantal. Jag ska försöka mig på en uppifrån och ner kofta igen.
 Det melerade garnet är en gåva från Sticka. Det har legat säkert i ett år. Det är ett handfärgat garn från Åland. Tänkte om jag blandar det med en härva lila som låg i mitt lager och att jag köper till svart, så blir det en fin tröja. Jag stickar på stickor 3. Det är så tunt. Men den behöver inte bli klar på en gång!
Lite fler hängen att ha till halsband.
Annars har jag ägnat dagen med att förklara krig mot min Parksallad i trädgården. Mördarsninglar är väl de enda väsen som gillar parksallad. Jag leder kriget just nu, men har säkert förlorat om två veckor. Suck!